Gjenvisitt til Slovakia

Forrige skoleår fikk vi besøk av elever fra venneskolen i Bratislava. 12. – 19. oktober, var 30 elever fra R2 og fysikkgruppa i Vg 3, på tur til Bratislava.

Turen gikk til den erværdige skolen Gamca, og et hyggelig gjensyn med de slovakiske elevene.

Gamca er en skole med hovedtyngdte på studiespesialiserende fag. Under oppholdet hadde alle et skoleprogram med matte og fysikk 2 timer hver dag. Det ble holdt ulike presentasjoner om Norge og Slovakia, og også en debatt om flyktningekrisen i Europa.

På «fritiden» så var det idrettsdag på lørdag, med frisbee, pingpong, volleyball, basketball og fotball. Det var ekskursjoner til to gamle slott på søndag. På fredag kveld var det sosialt opplegg på skolen, der elevene arrangerte en lete-lek, jakt etter bilder som var hengt opp rundt omkring på skolen, og det var drama-improvisasjon og diverse leker.

BRA-DRA-SHIP, heter samarbeidet mellom St. Hallvard og Gamca, (BRA-Bratislava, DRA-Drammen). Lærere som var med fra vår skole er Preben Kjelsrud, Marit Granum og Ingvild Olsen Lundanes.

Her kan du se flere bilder fra turen:

Publisert 27. oktober 2015, oppdatert 7. juli 2016.