"Februardans" gikk for fulle hus

I går kveld var premieren på Lier Kulturscene. Salen var tettpakket av foreldre og andre danseinteresserte.

Februardans er en av de større oppsetningene på MDD-festivalen. Etterfulgt av premieren i går, var det to skoleforestillinger på Lier Kulturscene i dag, kl. 10 og 12. Elever fra Lierbyen og Hegg skole var publikum, i tillegg til egne elever fra St. Hallvard.

Det er lett å forestille seg at det ligger mye øving og arbeid bak forestillingen. Forestillingen inneholder hele tolv koreografier som elevene har jobbet med over lengre tid. Tre av koreografiene var fra en produksjon vg3-elevene selv var ansvarlig for tidligere i høst. De andre dansene var alle nye koreografier laget av lærerne, og noen også hvor elevene har vært medskapende.

Den timen stykket varte gikk veldig fort, det var hyppige kostymeskift og profesjonell kjøring av lyd og lys. Det det var en fin flyt på scenen av ulike koreografier som avløste hverandre. Det er høyt nivå på danserne som også evnet å utstråle danseglede og holde en kontakt med oss som så på.

Publikum reiste seg med trampeklapp på slutten av forestillingen, som også markerte den siste store oppsetningen for avgangselevene. Underveis ble det også vist filmsnutter og bilder på et kjempelerret i bakgrunnen. I siste koreografi inkluderte en film hvor vg3-elevene ruslet ned en vinterkledd gate, antagelig som symbol på at de går videre i livet.

Imponerte tilskuere

Fra venstre: Even Holm Hansen (3DRA) og Torbjørn S. Hagen. - Dette er det beste de har gjort, sier Even. - En utrolig bra kombinasjon av dans, dette kunne jeg se om igjen og om igjen, sier Torbjørn.

Bedre samhold

Fra venstre: Ida, Elise, Michelle og Ida E, (alle 1MUB), sier de har trent mye. -Vi har trent 12-13 uker på dette, først kun 3,5 time per uke, men de siste ukene har vi trent masse, også på kveldstid, sier jentene. Dette er en opplevelse som vi vil huske. Det har blitt bedre samhold mellom oss og vi har blitt bedre kjent med de andre danserne.

Danselærerne står bak

Fra venstre: Hedda Bergh, Kristin Nash, Vibeke Støver og Kathrine Jacobsen. Som danselærere, koreografer, mentorer og oppbackere er det lagt ned mange timer i forkant av forestillingen. -Det er første gangen vi holder forestilling på Lier Kulturscene, og det var en fin opplevelse. Det var moro å ha forestilling med alle tre trinnene. Det er en god spredning på innholdet som dekker mange dansesjangre. Det fine er at absolutt alle danseelevene får delta.

"Avskjed"for vg3-danserne

Fra venstre: Meslissa K. S. Nilsen, Cathrine W. Aass, Emma H. Bjanes, Helene S. Angard, Malene R. Langum, Jakov Lind, Ida Sofie Mathisen og Silje-Lisette Tennøy. - Vi fikk veldig god respons fra publikum og det var litt rørende at det er siste forestillingen vår, så vi var flere som felte en tåre her i dag, sier danserne som fikk utdelt roser.

Se flere bilder her

Publisert 11. februar 2016, oppdatert 7. juli 2016.