Finpusset spansken i Granada

I uke 7 reiste 27 entusiastiske VG2-elever til Granada for å gå på språkskole. Disse elevene har spansk nivå 2 og er godt inne i sitt femte år med å lære seg språket. Det fikk de bruk for fra første stund!

Elevene bodde hos familier i Granada, og spiste daglig måltider med familiene sine. Med undervisning på språkskolen hver dag og samtaler med vertsfamilien lå alt til rette for å bli bedre i spansk.

Språkskole

Språkskolen ligger sentralt plassert midt i sentrum av den særpregede byen. Granada ligger ved foten av fjellene Sierra Nevada, så man kan se snøkledde fjell i det fjerne samtidig som appelsinene modner på trærne.

Guidet omvisning

På programmet stod først et besøk til byens enorme renessansekatedral. Et desidert høydepunkt denne uka var en guidet omvisning på det arabiske palasset Alhambra - Spanias største turistattraksjon. Elevene fikk også omvisning i den arabiske bydelen Albaycín og bydelen Sacromonte, hvor noen av husene er bygget inn i fjellet.

Flamenco og tapas

Flamenco-oppvisning var en naturlig del av programmet her –og enkelte av gutta kastet seg sporty ut på dansegulvet! Torsdag tok elevene rutebuss ut av sentrum for å besøke den spanske yrkesskolen Reina Isabel. Det var en fin avveksling i programmet, for her fikk elevene treffe og snakke med spansk ungdom. De hadde lagt opp til et sporty program, så litt gym fikk elevene jammen denne uka også. Siste kveld smakte elevene seg gjennom en del typiske tapas-retter. Det kryr av tapasrestauranter i Granada, som tilbyr spansk skinke, spanske oster, spansk omelett, kjøttboller i krydret saus, kalvekjøtt, fritterte auberginer, oliven og så videre. Dette er definitivt en by som er verdt et besøk.

Tekst: Berit Nossen, Foto: Brita Hamre

Publisert 25. februar 2016, oppdatert 7. juli 2016.