Fremtidsdrøm-utstillingen

Mandag 25. januar fikk vi vite mer om elevenes fremtidsdrømmer, samt høre om tidligere elevers erfaringer. Utstillingen er et samarbeid mellom karriererådgiverne og KRAFT-prosjektet.

Arrangementet er først og fremst av og for vg3, som snart skal ta noen valg for fremtiden. I tillegg var blant annet Bodil J. Houg (mobbeombudet), Unni Høsøien (Papirbredden karrieresenter), Laila Vatne (Nettverksrådgiver) og Lars Gunnar Lingås (HBV), til stede i salen.

Karriereveileder Sabine Berg og leder for KRAFT, Kristin Nash, ønsket å kombinere det beste fra KRAFT med karriereveiledningen. Hovedbudskapet kan i korthet sier å være: "Vi vet lite om fremtiden og hvilke jobber som blir etterspurt, derfor kan du like godt følge drømmen og velge det du egetlig har lyst til."

Her åpnes utstillingen med snorklipping av rektor, Unni Aadalen (i midten), til venstre: Kristin Nash, til høyre: Sabine Berg.

Filosofi og mikrobryggeri

Tidligere elev Inga O. Eidsvåg, valgte først realfag, men tok filosofi som privatist og fortsatte med det på universitetet. - Du bør være glad i å lese mye, sier hun, og understreker mye. Via en deltidsjobb på vinmonopolet startet hun et ølbryggerkurs sammen med pappaen sin og i dag har de et mikrobryggeri sammen. Hun drømmer om å skrive en doktorgrad i filosofi og er sikker på at om hun blir god nok, så får hun seg jobb innen faget sitt. Mikrobryggeri er hobby og en deltidsjobb men også en alternativ fremtidsplan.

Fra realfag via filosofi til realfag

Alt ved Martin Tveten pekte mot realfag, men plutselig en dag fikk han det for seg at han ville studere filosofi! Han brukte noen år på det og lærte mye, også ved å være leder for studentersamfunnet i Oslo. Han gikk tilbake til matematikk og brenner nå for statistikk.  -Statistikk kan brukes på så mange nye felt nå, sier han, som er glad for at han til slutt har funnet 'sin greie'.

Startet musikkfirma

Ask Fredrik Berg var ifølge han selv, ikke flink nok som utøvende musiker, men hadde et sterkt ønske om å jobbe med musikk. Han jobbet først som 'hjelper' sammen med band på turné, slik lærte han seg mye om bransjen og siden tok han en BA i musikkvitenskap. Han startet etter hvert eget firma, ACT Entertainment som tar seg av det som har med artister.

Tysk og musikk

Jon Martin Høie (3MUA) har bestandig vært begeistret for tysk, men etter en språkreise i 2014, skøt interessen virkelig fart. "-Takket vært en flink tysklærer på videregående, har jeg utviklet meg enda mer," sier han. Jon Martin kan muligens tenke seg å bli tysklærer. "-Jeg har spilt piano og orgel i flere år. Musikk har alltid vært viktig for meg og jeg ønsker å formidle noe gjennom musikken."

- Det går bra uansett

André (3DRA) og Emma 3(DAA)

Etter underholdning med dramaelever og musikkinnslag (Vincent Kleis), kunne vi rusle rundt og lese på plakatene om elevenes fremtidsdrømmer. Emma (3DAA), sier hun blir inspirert til å følge sin egen vei. André (3DRA) synes det er moro å høre at det går an å ombestemme seg og at det går bra allikevel!

Her kikker Kristin Nash på plakatene sammen med vg3-elever

Se flere bilder fra utstillingen her:

Publisert 26. januar 2016, oppdatert 7. juli 2016.