Ser frem til et år på highschool

Gustav H. Vestgård skal være utvekslingselev i USA fra høsten. Mesteparten har jeg ordnet selv, men rådgiverne på skolen har vært gode til å gi meg råd og hjelp i starten, så takk til dem!

x sddsfdsf

Intervju med Gustav

1) Hvorfor bestemte du deg for å ta et år i USA?
Søsteren min reiste når jeg gikk i 8 klasse. Det var da tankene på dette startet. Jeg har vært en del i USA som barn, og alltid elsket det landet.

2) Får du godkjent året på videregående når du kommer hjem?
-Ja, heldigvis :) Året blir godkjent hvis jeg består alle fagene i USA, jeg får uheldigvis ikke tysk der, så må ta det opp som privatist. Hvis man skal bestå alle fagene i USA må man ha minimum karakter "C" (3), karakter "D" og "F" er stryk. Hvis man skal få godkjent året hjemme, må man få undervisning og eksamen i avsluttende fag som mattte og fremmedspråk for vg2.

3) Hva ser du frem til i det nye skoleåret over there?
-Ser veldig frem til å få en amerikansk kultur! Jeg reiser jo ikke på et studievisum, men på et kulturvisum. Gleder meg til å få et vennenettverk i Austin, dit jeg skal, og selvfølgelig oppleve "High School".

4) Noe du kommer til å savne hjemmefra?
- Ja, kommer til å savne familien min selvfølgelig. Jeg har vært borte mye fra dem på leire i England, Finnmark og India uten noe særlig kontakt med dem :) De jeg kommer til å savne mest er vennene mine, og kjæresten min er kanskje den jeg gruer meg mest til å dra fra

5) Hvor skal du bo? Har du noen kontakt med vertsfamilien i forkant?
-Jeg skal bo i Austin, TX. Det er ikke veldig langt fra Mexico, det er også hovedstaden i Texas. Jeg skal bo hos noen familievenner av oss som vi kjenner via at min far studerte i Austin. Min søster bodde også hos dem når hun var der på utveksling.

6) Hva tenker du at du får ut av året, utover bedre engelskkunnskaper?
- Først og fremst vite hvordan en amerikaner er 100%. USA virker veldig likt Norge, men kulturene er helt annerledes egentlig... Håper jeg får kunnskaper fra alt egentlig.

Publisert 15. april 2016, oppdatert 25. mai 2016.