Workshop for danseelever

Prisbelønte internasjonale koreografer holdt inspirerende workshop for våre danseelever.

Inspirerende og lærerik workshop ble nylig holdt for våre danseelever av den norsk – estiske prisbelønte koreografduoen Külli Roosna og Kenneth Flak. I anledning CODA- Oslo Internasjonale Dansefestival ble deres koreografi «Wild Places: Mountain» fremført i Bærum Kulturhus. Koreograf-duoen har søkt inspirasjon i «dypøkologien» til Arne Næss, hvor han behandler sammenheng mellom menneske og miljø, og maner oss til å ta ansvar for naturen istedenfor å prøve å dominere den.

Våre elever fikk først møte koreografene gjennom en fysisk krevende og lekende workshop i vår egen dansesal på MD bygget tirsdag 20. oktober. Dagen etter dro danseelever og lærere til Bærum kulturhus hvor de fikk se danseforestillingen. Rett etter forestillingen fikk elevene delta på miniseminar under tittelen «Hva er galt med naturen?» ledet av Kyrre Texnæs, grunnlegger av Creator of movement AS. I panelet satt koreograf Kenneth Flak, førsteamanuensis i filosofi ved Universitet i Stavanger, Morten Tønnessen samt politiker fra Miljøparti De Grønne, Nikki Schei. Det ble gitt en kort innføring i «Dypøkologien» til Arne Næss, innblikk i hvordan koreografene har jobbet med temaet og hvordan dans kan være med å belyse og behandle viktige samfunnsrelaterte temaer, som miljø i dette tilfelle.

Tusen takk for inspirerende og berikende dager til arrangørene, koreografene Külli Roosna og Kenneth Flak og en spesiell takk for invitasjon til dette samarbeidet til Siri Leonardsen, leder for regionalt kompetansesenter for dans, Bærum Kulturhus i Bærum Kulturhus.

Tekst og bilder: Danseseksjonen.

Publisert 26. oktober 2015, oppdatert 7. juli 2016.