"Kast masken"

Markering av verdensdagen for psykisk helse 10. oktober. Foredrag og stands i aulaen.

"Kast-masken" var dagens tema og handler om å tørre å vise hvem du er, også de svake sidene. Våre helsesøstre og -rågivere var til stede og informerte vg2-elever om tilbudet om noen å snakke med ved behov. De oppfordrer også gutter til å ta kontakt med dem, da det er lagt på vei flere jenter som gjør det i dag.

Vil skjønnhetstyrraniet til livs

Lier Sanitetsforening (NKS) holdt en appell mot skjønnhetstyrraniet de mener er en trussel mot ungdoms psykiske helse. De la vekt på at bilder av personer i media er manipulerte til det ugjenkjennelige, og de ønsker ikke at ungdom skal forsøke å leve opp til uoppnåelige idealer.

Lei av å bli lurt

19. september lanserte NKS kampanjen Lei av å bli lurt. I sosiale medier deles nå kampanjen som har som formål å skaffe minst 25 000 underskrifter med krav om merking av retusjert reklame. (NKS magasinet Fredrikke, September 2015).

Personlig historie om å kaste masken

En ung foreleser fra Mental Helse Ungdom fortalte en personlig historie som gjorde inntrykk på mange. Det ble også vist en kort musikkvideo om emnet psykisk helse.

Dramaelevene med fremvisning

Dramaelevene kom frem til scenen og viste et stykke som handlet om nettopp masken og mange krav som stilles fra ulike hold.

Til slutt kunne elvene besøke ulike stands med bl a. NKS og helsepersonell.

Damene fra NKS kunne fornøyd fortelle at også mange gutter hadde undertegnet på Lei av å bli lurt -kampanjen.

Se flere bilder her:

Publisert 9. oktober 2015, oppdatert 7. juli 2016.