Middelalderdag for 3. gang

-Morsomt med en annerledes dag. -Lett å leve seg inn i rollen med kostymene, synes Tien og Lars Christian.

Nok en gang er det markering av middelalderdag på skolen. Middelalderen er en del av pensum for vg2 og dekker de fleste av studieretningene. Dette er slått sammen til et helsdags arrangement for alle vg2 elever. Elever og lærere er kledd ut i middelalderklær, noen med egenproduserte, og andre med lånte kostymer fra St. Hallvard-lekene.

"Maten var best"

Tien Tran og Lars Christian Holmen (bildet) synes maten var det beste med dagen. Det kan ha en sammernheng med at de selv sto på post hvor de laget middelalderkaker etter gammel oppskrift. De er laget av grovt mel og stekt på takke, som en en liten pannekake. - Det er kult å bli bedre kjent med de andre elevene på en dag som denne, avslutter de.

Kostymeshow

Dagen ble startet med middelaldercatwalk som i fjor, under ledelse av lærer Kim Hjardar (som har gitt ut bøker om vikingtiden). Elevene var deretter delt inn i grupper for å betjene hver sin post. Noen av tingene man kunne gjøre, var å se på dans, smake på kaker, være med på tautrekking og ulike konkurranser, bli spådd, høre musikk, spel, svare på spørsmål - generelt lære mer om middelalderen. Nytt i år er at frisørlinjen var med og kunne tilby flere avanserte frisyrer for deltakerne.

Spåkone

Miriam Johanne (til venstre på bildet) har alltid vært interessert i gammel historie og stilte som spåkone i dag. Hun har interesse for den spirituelle betydningen som runene har, og har lært seg å både lese og skrive runer.

Se artikkelen_Skoleelev og deltidsviking i Dagsavisen Fremtiden 25sept2015 (PDF)

Se flere bilder fra middelalderdagen her:

Publisert 25. september 2015, oppdatert 7. juli 2016.