Spansk III-elevenes reise til Granada

I uke 45 reiste 33 elever fra Nettskolen Buskerud til Granada i Andalucia for en ukes opphold i byen.

Nettskolen tilbyr fordypning i språk gjenom nettbasert undersvining, og i år har hele fjorten St. Hallvardelever valgt dette studiet.

I Granada hadde vi fullt progam med undervisning av lokale spansklærere på språkskolen Language4you , omvisning på det arabiske palasset Alhambra, og i den arabiske bydelen Albaycin. Vi besøkte også Spanias største vitenskapssenter og ikke minst tilbrakte vi en hel dag sammen med elever fra Reina Isabel yrkesskole, avdeling for barne-og ungdomsarbeidere. Denne dagen var spesielt morsom, for her fikk elevene treffe jevnaldrende ungdommer og praktisere mange ulike språkferdigheter!

Besøket på Alhambra  som står på UNESCOS verdensarvliste, var nok allikevel det som gjorde mest inntrykk på de fleste, men sin helt unike historie. Her fikk elevene prøve seg som tolker og de ble satt på prøve av en flink og artig guide.

Elevene bodde hjemme hos vertsfamilier og ble virkelig badet i kultur og språk en hel uke. Mange besøkte de arabsike tehusene og badene som finnes i byen.

Det var en lærerik tur, og alle reiste hjem med smil om munnen, og mange flere språkstrategier i bagasjen.

Av Margrethe Heltzer Anderssen.

Publisert 11. november 2015, oppdatert 7. juli 2016.