Temadag for russen og kickoff for Kreftaksjonen

Tettpakket program med mye nyttig informasjon til avgangselevene 7. mars. Tankevekkende om kreft fra aksjonsmedarbeider Ingeborg Dahl Evertsen, fra Kreftforeningen

08.45-08.50: Introduksjon v/rektor Unni Aadalen

08.50-09.35: Statens Vegvesen

09.35-09.45: Pause/friminutt

09.45-10.30: Politi v/Jens Christian Tvede

10.30-10.45: Helsetjenesten NKS

10.45-10.55: Pause/friminutt

10.55-11.25: Helsetjenesten fortsetter

11.25-11.55: Kreftaksjon «Kick off»

Etter introduksjon ved rektor Unni Aadalen, informerte to representanter fra Statens Vegvesen om trafikksikkerhet, rus, og kom med mye nyttig om regler for ombygging av russebuss. Se siden Russ på vei

Politiet orienterte om hva ordensovertredelser kan føre til. Hvis man i løpet av russetiden får noe på "rullebladet," kan det få konsekvenser for videre valg av utdanning og jobb. Politiet svarte på spørsmål fra salen og ønsket en god russefeiring - med måte.

Helsesøstrene våre Mona Jakobsen og Ingvild Enger, informerte om vaksine/hjenehinnebetennelse, helse og seksuell helse, samt det å ta vare på seg selv og medelever i russetiden. Jorunn Sjølie NKS, og de andre representantene som kom fra NKS Lier, la vekt på mye av det samme og særlig det som har med voldtekt å gjøre. De understreket at sex uten samtykke = voldtekt. Det ble vist en humoristisk kortfilm om temaet som kan ses her Consent - simple as tea (Youtube).

"-Vi synes det politiet sa var veldig nyttig," sier elevene på bildet. "Særlig det at man kan få det på rullebladet, som fører til at man ikke kan søke ulike jobber og utdannelser. Noe å tenke på før det braker løs med russetid"

Nesten alle kjenner noen som har eller har hatt kreft

Aksjonsmedarbeider i Kreftforeningen Ingeborg Dahl Evertsen har selv hatt nære familiemedlemmer med kreft. Hun kunne fortelle at stadig flere overlever ulike kreftformer  og stadig flere lever lengre med diagnosen. Det er nettopp sistnevnte som er prioritert gruppe i årets Kreftaksjon. Per Morten Holmen delte sin historie om tre tilbakefall av kreft, men har blitt frisk hver gang. Les mer om  russens aksjon på Krafttak mot Kreft Lykke til med aksjonen alle sammen!

Fra vestre: Silje Søhus (Russeformann), Per Morten Holmen (Har hatt kreft tre ganger og blitt frisk igjen) og Ingeborg Dahl Evertsen (Aksjonsmedarbeider Kreftforeningen).

Publisert 7. mars 2016, oppdatert 7. juli 2016.