3 MUA på studietur til Praha

Flotte opplevesesrike dager i Praha er over, vi sitter igjen med gode minner og mange sterke inntrykk, både musikalsk, historisk og sosialt

Vi var på Jazz boat første kvelden hvor vi fikk servert jazz og blues med 3 retters middag mens båten kjørte oppover elven Moldau gjennom sluser. Dette var en stemningsfull og sosial kveld.

Tirsdag var klassen var på byvandring med guide og lærte masse om den historiske, arkitektoniske, religiøse og kunstneriske historien til byen.

Et av høydepunktene var intimkonsert i komponisten Dvoraks hus, der han selv bodde og holdt konserter mens han levde. Vi fikk oppleve en dramatisert konsert i tidsriktige kostymer med en annen sangtradisjon enn den vi har i Norge, elevene ble imponerte over det store volumet i stemmene. Vi kom veldig nært musikerene som hadde en utrolig flott formidling, og høyt musikalsk nivå.

Sterke inntrykk på guidet tur i Terezin konsentrasjonsleir. En viktig del av historien som gjorde inntrykk å få fortalt, samtidig som vi er i leieren og opplever forholdene; alle følte dette på kroppen.

Et annet høydepunkt var konserten med Chech Philharmonic Orchestra et av verdens beste orkestre, i Rudolfinum Concerthall.
Programmet for kvelden var variert; Symfoni nr. 96 i D dur av J.Hayden.
Sergei Rachmaninoff Piano Concerto No. 3 i d moll Op. 30 med den 26 år gamle pianisten Behzod Abduraimov, en ung pianist med internasjonal karierre. Han bergtok oss med sin innlevelse, tekniske brillianse og musikalske tolkning. Til slutt hørte vi Dimitri Schostakovich Symfoni No. 1 i f moll. En fantastisk konsertopplevelse med en meget dyktig dirigent og orkester.

Besøk i Agartha jazzklubb, et intimt lokale hvor vi kom veldig nært de dyktige utøverene i Frantisek kop Quartet.

Turen ble avsluttet på Galleri of Art med kustutstilling av Salvador Dalí, Andy Warhol og Alfons Mucha; spennende kunstnere med veldig forskjellig uttrykk.

Takk for mange flotte opplevelser og inspirasjon Praha!

Tekst: Siw I. Sønstebø

Publisert 22. november 2016, oppdatert 7. juli 2017.