Lykke til på veien videre!

20. juni var det avslutning for avgangselever og foresatte. En høytidelig og minnerik kveld, med utdeling av vitnemål og underholdning.

Det var både dans, musikk og taler for avgangselevene. Dans og musikk sto elevene for selv, og taler var det konfransier Preben Kjelsrud, Gro-Eli Lund Moss og rektor Unni Aadalen, som sto for.

 

 Bildet: Konfransier Preben Kjelsrud og kveldens hovedtaler Gro-Eli Lund Moss.

"Generasjon prestasjon"

Det ble nevnt humoristisk at dagens ungdommer er den kjedeligste noensinne; de drikker mindre, trener mer, gjør lekser, planlegger å spise sunt og er veltilpasset. Gro-Eli dro paraleller til egen ungdomstid for 20 års tid siden, da ungdommen var  mer rampete. Hun konkluderte med at årets avgangselever er godt rustet til å møte de krav og forventningner, samfunnet har til dem.

 

 

Bildet: Rektor Unni Aadalen holdt tale til elevene

Ungdommen tar ansvar og er mer skikkelig enn foreldrene var

Heller ikke rektor er bekymret for veien videre for de flotte avgangselevene. -  Vi skal bidra til at elevene blir selvstendige, trygge og ansvarlige borgere, og mener de har alle forutsetninger for å lykkes med videre studier og yrkesvalg. Hun nevnte at karakterene ikke sier noe om hvem som står på for en bedre skolehverdag for sine medelever, og snakket litt om "det gode liv". Det gode liv er ikke først om fremst å tjene mye penger, men å være inkludert i fellesskap med andre mennesker avslutter hun, før de ønskes lykke til og utdelingen av vitnemål starter.

 

Bildet: Utdeling av vitnemål

Se flere bilder i karusellen under:

Musikk: Maren Sofie Johansen på akkordeon, Eivind Leifsen på saxofon,

Dans: Catherine W. Aass og Benjamin W. Larsen


Publisert 22. juni 2016, oppdatert 22. august 2016.