St. Hallvard-elever på Nobel-intervju

Det var elever fra 3STD som var heldige og fikk overvære Al Jazeera sitt liveintervju av nobelprisvinneren - Ican - representert med Beatrice Fihn i Oslo Rådhus

"Under intervjuet fikk skoleelever fra Norge muligheten til å stille spørsmål direkte til nobelprisvinneren. Her ble Norges rolle til Ican tatt opp. Også USA og Nord-Koreas rolle til kjernefysiske våpen ble belyst i denne samtalen".

Under møtet på rådhuset fikk elevene et sterkt møte med overlevende etter Hiroshima og Nagasaki. De kunne fortelle om grusomme opplevelser fra atombombene som falt 6. og 9. august 1945. I tillegg fikk vi møte en tidligere senator fra Marshalløyene. Hun kunne fortelle om de miljø- og helsemessige konsekvensene de daglig opplever etter at USA utførte en rekke kjernefysiske prøvesprengninger på øygruppen i perioden 1946-1958.

Tekst: Anita Aavatsmark

Se flere bilder under:

Publisert 11. desember 2017, oppdatert 17. januar 2018.