Besøk hos vennskapsskole i Bratislava

Realfagselever besøker vennskapsskolen Gamca i Bratislava, Slovakia

Skoleolympiade

Vi har fått presentasjoner om Slovakia og om Gamca, skolen vi besøker, og en smakebit på skoleolympiaden ved Gamca. Olympiaden foregår nesten hele høstsemesteret, og har øvelser i fire kategorier: Akademiske øvelser, sportslige øvelser, kreative øvelser og utradisjonelle øvelser. Alt sammen arrangert av elevene selv, som legger ned masse arbeid. Vi fikk prøve oss på noen av de utradisjonelle øvelsene.

Det var avslutningsseremoni for olympiaden i en stor konsertsal med hele skolen tilstede. De beste innslagene fra de kreative øvelsene underholdt med sang, dans, musikkvideoer og mye annet før vinnerklassen ble kåret (bildet under). Olympiaden er en stor happening på Gamca, og det er stor stas for den klassen som vinner.

På lørdag morgen var vi invitert til skolen av Gamca-elever som stilte opp kl 9 på en lørdag morgen for å spille ballspill med oss. På ettermiddagen dro vi på Vitensenter, hvor vi fikk se en Teslacoil, og leke med magneter, Hanois tårn og masse annet.

Tekst og foto: Ingvild Lundanes (noe forkortet)

Publisert 14. desember 2017, oppdatert 17. januar 2018.