"Velg realfag eller teknologi hvis du har lyst til å redde verden"

R1- og Fysikk 2-elevene fikk besøk fra Høyskolen i Sørøst-Norge (HSN)

De hadde en presentasjon av hva en ingeniør egentlig er, hvordan hverdagen som ingeniør- eller realfagsstudent er, og hvorfor du bør velge realfag eller teknologi hvis du har lyst til å redde verden. Vi fikk lære om eksempler på prosjekter som er gjort ved ingeniørlinjene på HSN Campus Vestfold, som for eksempel sensoren som gjorde airbag til allemannseie og har reddet tusenvis av liv i bilulykker.

 

Sunniva Rose, kjernefysiker fra UiO, hadde et foredrag om hennes vei fra danselinje på videregående til doktorgrad i kjernefysikk. Hun la vekt på at det er helt normalt å streve med realfag, og at det ikke er sånn at enten så kan du det, eller så kan du det ikke. Det krever trening! Og realfag og teknologi har mange forskjellige muligheter, og passer også veldig godt for de som aldri har følt at de hører hjemme i «Big Bang Theory».

 

Til slutt var det en Kahoot der den som hadde fulgt godt med i presentasjonene kunne stikke av med en iPad i premie!

 

Tekst: Ingvild Olsen Lundanes

 

Erlend Bjelkarøy (3STC) vant IPad!

Fra venstre: Marius Tannum -høyskolelektor, Elin Aleksandra Ringdal - student SMART produktdesign HSN Vestfold, Erlend Bjelkarøy, Sunniva Rose-fysiker i Center for computing in Science Education UiO. 


Publisert 8. februar 2018, oppdatert 23. februar 2018.