Eventyret om Johan Halvorsen

På tre forestillinger i Drammens teater 20.3 for 5. trinn i Drammen, har morgendagens skuespillere fra 2. klasse Drama på St. Hallvard vgs., to lovenede fiolinister sammen med Forsvarets Stabsmusikkorps og deres dirigent, laget en unik forestilling.

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Vår kjente og kjære, tidligere musikklærer på St. Hallvard Martin Haug, er ildsjel og mannen bak Halvorsen-festivalen. I løpet av uke 12 er det en rekke konserter og forestillinger på ulike steder i Drammen. Les om Halvorsenfestivalen her. "Eventyret om Halvorsen" er laget spesielt tilpasset målgruppen barn.

"Johan Halvorsen er et eventur i seg selv, den lille gutten fra fattige kår i Drammen, som ble en av Norges største komponister. En nær venn av Edvard Grieg, en verdensborger, med reiser i mange land. Møtet med andre kulturer farget musikken hans, den er både norsk og verdensvant. I sin samtid var den meget populær, og vi merker hvordan den også i dag fenger publikum med sine flotte melodier og festilige rytme. Alt fra teatermusikk, små perler, store symfonier, og alle stykkene for fiolin og piano. Han var landets store fiolinist i sin tid, han var den ledende dirigent og ble hyllet overalt hvor han kom."

Konserten ble arrangeret i samarbeid med den kulturelle skolesekken, Drammen Kulturskole.

Tekst fra brosjyren: - En uke med fantastiske opplevelser 17-24. mars 2019. Halvorsen Musikkfest.


Publisert 22. mars 2019, oppdatert 14. juni 2019.