Eventyret om Johan Halvorsen

På tre forestillinger i Drammens teater 20.3 for 5. trinn i Drammen, har morgendagens skuespillere fra 2. klasse Drama på St. Hallvard vgs., to lovenede fiolinister sammen med Forsvarets Stabsmusikkorps og deres dirigent, laget en unik forestilling.

Vår kjente og kjære, tidligere musikklærer på St. Hallvard Martin Haug, er ildsjel og mannen bak Halvorsen-festivalen. I løpet av uke 12 er det en rekke konserter og forestillinger på ulike steder i Drammen. Les om Halvorsenfestivalen her. "Eventyret om Halvorsen" er laget spesielt tilpasset målgruppen barn.

"Johan Halvorsen er et eventur i seg selv, den lille gutten fra fattige kår i Drammen, som ble en av Norges største komponister. En nær venn av Edvard Grieg, en verdensborger, med reiser i mange land. Møtet med andre kulturer farget musikken hans, den er både norsk og verdensvant. I sin samtid var den meget populær, og vi merker hvordan den også i dag fenger publikum med sine flotte melodier og festilige rytme. Alt fra teatermusikk, små perler, store symfonier, og alle stykkene for fiolin og piano. Han var landets store fiolinist i sin tid, han var den ledende dirigent og ble hyllet overalt hvor han kom."

Konserten ble arrangeret i samarbeid med den kulturelle skolesekken, Drammen Kulturskole.

Tekst fra brosjyren: - En uke med fantastiske opplevelser 17-24. mars 2019. Halvorsen Musikkfest.

Publisert 22. mars 2019, oppdatert 14. august 2019.