Kulturpris til musikklærer på St. Hallvard vgs. og stipend til tildligere elev

Saksofonlærer Siw Sønstebø mottok Lier kommunes kulturpris og tidligere elev på musikklinja, Simen Bredesen fikk Haugestadstipendet 19. november.

Siw underviser i musikkfag, ensemble, øvingslære og musikkformidling på skolen og er selv tidligere elev. Hun var 2. kull på musikklinja og gikk ut i -87.

Annen hvert år tar hun med seg saksofonelever på studietur til Paris, på eget initiativ. I Paris besøker de saksofonfabrikken og får se hvordan instrumentet blir laget. De får konkurrere, delta i konserter og i ensembler. I tillegg får de timer med en av verdens dyktigste saksofonister. Elevene gleder seg til dette - det skaper engasjement og gir mye tilbake til meg, sier hun.

Begrunnelsen for prisen (Lierposten): Siw mottok prisen for sitt mangeårige arbeid med å utvikle saksofintalenter i Lier. Hun gir instruksjon og inspirasjon til barn og unge i Sylling og Oddeval skolekorps, Lier kulturkskole og St. Hallvard videregående skole.

Stipend til Simen Bredesen (23)

Haugestadstipendet er på 40 000 kroner - til unge som satser på kultur innen enten musikk, dans eller drama. Etter musikklinja på St. Hallvard har han fortsatt utdannelsen sin på Grieg akademiet i Bergen og Operahøyskolen i Oslo. 

Han er klassisk sanger og du han høre han synge på konsert i Frogner kirke 2. desember og uken etter med Hennummusikken i Tranby kirke.

Gratulerer så mye til begge to!


Publisert 21. november 2018, oppdatert 14. august 2019.