Påskehilsen fra rektor: Kjære elever!

Nå er det endelig påskeferie og lang pause fra hektiske dager i den digitale skolen!

Rektor Kaia Erlandsen.

Jeg hører fra foresatte, lærere og rådgivere at dere gjør en imponerende innsats i en annerledes skole. Dere er også tålmodige og rause mot oss ansatte og skjønner at vi lærer og utvikler oss på den digitale veien vi nå må gå. Dere melder også tilbake at det ikke er mindre å gjøre, kanskje tvert imot? Jeg ser i den elevundersøkelsen dere har svart på at dere skryter av lærerne som lager kreative opplegg, gode og varierte oppgaver, som følger dere godt opp og har taklet overgangen greit. Flere av dere har også gode arbeidsforhold hjemme, syns at timeplanen disiplinerer, og at det er gode muligheter for selvstudium og egen planlegging av arbeidet. Det er dessverre også noen av dere som har store utfordringer der hjemme med dårlige arbeidsforhold og mange familiemedlemmer tett sammen. Husk at du da må gi beskjed om dette til din kontaktlærer slik at du får bedre tilrettelegging. Så er det slik at det ikke føres fravær i den digitale skolen, men du må likevel gi beskjed hvis du ikke møter opp til en digital time. Det vil bli ført anmerkninger som før hvis du ikke melder fra om fravær eller lar være å levere skolearbeid. Du skal fortsatt ha standpunkt også i orden og atferd.

I tillegg til annerledes skole har dere nå annerledes ettermiddager og kvelder. Dere får ikke lov til å samles i større grupper, kan ikke trene som før, må være mye hjemme i pålagt samvær med familien eller mye hjemme alene fordi dere ikke har familie. Alt dette er en total belastning som ikke er enkel og som kan gjøre motivasjon for skolearbeid ekstra krevende. Det har sikkert vært ekstra krevende også for de foresatte som har måttet legge til rette der hjemme for digitalt læringsarbeid og de har kanskje blitt bedt om hjelp til faglige ting de ikke har klart å svare på. Godt også for dem med skolepause!

Vi vet nå at det ikke blir skriftlig eksamen og dere har fått bedre tid til å dokumentere kompetanse for standpunktkarakterer. Vi flytter også noen av heldagsprøven etter påske fordi vi har fått bedre tid. Vi skal fortsette med digital skole i uken etter påske, men hva som skjer etter det vet vi ikke. Regjeringen skal ha pressekonferanse onsdag 8.april og da får vi vite mer. Følg med på nyhetene.

Jeg skal jobbe et par dager i neste uke, lærerne har både rettearbeid og forberedelser de skal ha ferdige til over påske og kanskje er det elever som også har noe skolearbeid de må bruke litt tid på i ferien. Men, nå er vi snart klare for å nyte gule dager med egg, påskekyllinger, påskeliljer, samvær med de nærmeste og kanskje en god venninne(venn) eller to.

Forhåpentligvis får vi også en del godt vær, det er godt med frisk luft etter mye tid foran skjerm. Jeg håper dere bruker tid på å gjøre hyggelige ting som lader batteriene, det er viktig for tiden etter påske. Vi ses 14.april i den digitale skolen.

Ønsker dere alle en riktig god og energigivende påskeferie!

Digital påskeklem fra

rektor Kaia

Publisert 3. april 2020, oppdatert 5. juni 2020.