Trusler mot skoler i Drammensdistriktet

St. Hallvard vgs har IKKE mottatt trusler. Det har i løpet av det siste døgnet blitt publisert trusler mot flere videregående skoler i Drammensdistriktet på ulike nettfora.

 - Viken fylkeskommune tar slike trusler på største alvor, og vi er i tett og løpende dialog med politiet om situasjonen, sier fylkesdirektør for kompetanse, Solveig Helene Olsen

Skolene som har fått truslene har rutinemessig varslet både politi og oppover i Viken-linjen, og det jobbes i tråd med beredskapsplanene både på lokalt og sentralt nivå. 

– Skolene har startet sin virksomhet på vanlig måte i dag, etter anbefaling fra politiet. Vi følger selvsagt situasjonen så tett som mulig og holder oss løpende til de rådene politiet gir, sier fylkesdirektøren. 

I en pressemelding politiet nylig sendte ut sier de: «Politiet ser svært alvorlig på slike trusler, og har iverksatt etterforskning av sakene. Samtidig har politiet har økt beredskapen i Buskerud med både uniformerte og sivile patruljer.»Publisert 7. januar 2020, oppdatert 29. mai 2020.