Design og håndverk - Frisør

Et yrke hvor du får utviklet din kreativitet, formsans og personlige egenskaper! Et spennende yrke hvor du kommer til å arbeide med mennesker, design, form og farger!

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Utdanningen er 4 årig – 2 år på skole og 2 år i lærebedrift.

Første året i skole er vg1 Design og Håndverk, for så å fortsette på vg2 Design og Håndverk Frisør på St. Hallvard vgs. Deretter 2 år læretid i en frisørsalong.

På vg1 kan du bruke 6 t pr uke til frisørfaget, hvis du ønsker å få en innføring i faget før du starter på vg2. Her vil du lære litt om klippinger, ulike frisyreforminger, bransjekunnskap og hvilke etiske holdninger faget krever. Vg2 vil gi deg en grunnleggende innføring i fagets helhet, også farge, strukturbehandling, hår og hodebunnspleie og tegning. 9 t pr uke kan du bruke til å fordype deg i deler av faget som du er spesielt interessert i. I tillegg til studieretningsfagene Frisyredesign, Produksjon og Prosjekt til fordypning vil du få undervisning i allmenne fag som har tilknytning til frisørfaget. Disse må du ha beståtte karakterer i for å få gå opp til svenneprøven ved læretidens slutt.

I løpet av vg2 er elevene ute i salong minimum 4 uker. Her knyttes kontakter med bedriftene og det er her elevene finner sine lærlingeplasser. Velger du frisørfaget, velger du et yrke som gir deg muligheter til å utvikle deg som menneske, samtidig som du lærer å bli en dyktig og kreativ håndverker. Utdanner du deg til frisør, utdanner du deg i et fag som alltid gir deg jobbmuligheter. Etter endt svennebrev kan du videreutdanne deg til f.eks. stylist, frisørlærer eller konsulent hvor du er med leverandører i inn og utland.

 Vi ønsker deg til lykke med et spennende yrke, og velkommen til St. Hallvard vgs. på vg2 Design og Håndverk - Frisør.


Publisert 25. oktober 2012, oppdatert 8. september 2017.