Studiespesialisering med toppidrett håndball eller fotball

Studiespesialisering med toppidrett er et samarbeid mellom idrettslærere og trenere fra Stoppen SK (fotball) og St. Hallvard HK (håndball).

Du får generell studiekompetanse og i tillegg mulighet for studiekompetanse med realfag/spesiell studiekompetanse.

Tilbudet vil være for aktive fotballspillere og håndballspillere som søker skoleplass på studiespesialisering eller idrettsfag.

Skoleuken er 4 timer lenger enn vanlig studiespesialisering på Vg1. I Vg2 og Vg3 vil faget toppidrett fotball/håndball være en del av ordinært timetall, som et av de valgbare programfagene.  Du kan da samtidig kunne velge full fordypning innen realfag (spesiell studiekompetanse), og vil dermed få grunnlag for å søke på alle studier på universitet og høgskoler.

Du må

1.       Søke ordinært inntak til videregående opplæring i VIGO, slik du får veiledning om på din ungdomsskole.

2.       Du må i tillegg fylle ut et eget skjema, som du finner til høyre på siden eller direkte link her: Ekstra søknadsskjema toppidrett (PDF)

Ekstra søknadsskjema og karakterutskrift fra 1. termin i 10. klasse sendes til sh...@bfk.no innen 1. mars.

Det er plass til 45 elever for hver idrett til sammen i Vg1, Vg2 og Vg3. Hvis det er flere som søker,  avgjøres rekkefølgen av karakterer (for håndball vil spillerposisjon kunne telle mer enn inntakspoeng).

Det er læreplanen i toppidrett – valgfritt programfag i utdanningsprogram for idrettsfag som følges.

Samarbeidet med Stoppen SK og St. Hallvard HK, sikrer at tilbudet får høy sportslig kvalitet.

Har du spørsmål, kan du ta kontakt med studieleder Ove B. Kolstad, send e-post eller tel: 917 42 346

Publisert 15. februar 2018, oppdatert 20. februar 2020.